Genetik/DNA

Här hittar du information om de DNA/genetiska tester som erbjuds. Jag har genomgått certifiering för  tolkning av DNA Health.

Att testa sitt DNA gör att man kan anpassa sin kost, tillskott och livsstil för att optimera sin hälsa efter dina förutsättningar och gener. Hela 80% av våra gener går att påverka med hjälp av kost och livsstil och att ha kunskap om inom vilka områden man kan optimera sin hälsa ger en god grund för ett hälsosamt liv.

DNA Health
Med testet DNA Health tittar man efter genetiska variationer som är kända för att att ha en stor påverkan på hälsan. Man har i studier sett att en individanpassad diet och livsstil har stor effekt å hur dessa gener uttrycks.

Gener inom följande områden undersöks i detta test:
* Kolesterol- och fettmetabolism (omsättning av kolesterol och fettsyror)
* Kostfaktorer såsom känslighet mot koffein, laktos och salt (risk för högt blodtryck).
* Benhälsa (kan ge en indikation på benägenhet för benskörhet)
* Metylering (metylering är en mycket viktigt funktion i kroppen som har bland annat med DNA-reparation att göra och kan visa på behovet av vissa B-vitaminer).
* Benägenhet för inflammation och inflammationsrelaterade sjukdomar
* Oxidativ stress
*Insulinresistens (benägenhet för att utveckla diabetes typ 2 och andra metabola sjukdomar)
* Avgiftningsfunktion/detoxifiering

Pris: 225 EUR + 17 EUR frakt
Testkitet levereras hem till dig efter beställning och betalning. Du tar sedan provet hemma enligt de medföljande instruktionerna och skickar sedan tillbaka provet för analys med DHL i det adresserade kuvert som följer med testkittet. Testet tas genom att skrapa en bomullspinne på insidan av kinden.

Provet beställs genom att maila: lotta@optimalbalans.com
Jag rekommenderar att du bokar in en Rådgivning/tolkning av testresultat för att gå igenom testresultatet och strategi för uppföljning.