TARMBOOTCAMP

Det är inte bara pollenallergiker som vinner på att ha en mage och tarm i bra skick, det är något som alla mår bra av. Förutom för de uppenbara symtomen som t.ex. IBS, halsbränna, förstoppning och gaser kan en obalanserad mage och tarm vara grundorsaken även till problem som migrän, sköldkörteldysfunktion, psoriasis och ledbesvär. Alla dessa symtom, och många fler, kan man få bukt med om man tar hand om och lagar sin mage och tarm. Och det fina i kråksången är att man ofta kan göra det med hjälp av ”bara” kost och livsstil.

Inom funktionsmedicin jobbar vi med att hitta grundorsaken snarare än att bara dämpa symtomen för att få långsiktiga/livslånga hälsoeffekter. Det kan finnas flera grundorsaker till att vår mage och tarm är i obalans men tre vanliga orsaker är:

1. Stress, fysisk och psykisk.
2. Dysbios, dvs obalans i tarmfloran.
3. Födoämneintolerans.

Om du ser över dessa tre områden kan jag lova dig att du kommer att må mycket bättre på flera plan. Vore det inte härligt med mer energi, bättre sömn, mindre värk och en allmänt piggare och mer motståndskraftig kropp?!

Häng med mig på en bootcamp för mage och tarm och lyft din hälsa till nya nivåer! Jag kommer att göra en serie inlägg med tips och trix för att minska stress, få en tarmflora i balans och identifiera födoämnen som just din kropp inte mår bra av.

Tipsa gärna nån du tror skulle ha nytta av att vara med på denna bootcamp (dvs i stort sett alla som du känner 😊).

Nu kör vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *