Årstiderna och natt och dag symboler naturens cykler

Att följa dina naturliga rytmer kommer optimera din hälsa

En av de viktigaste sakerna att göra för att optimera din hälsa är att hitta och följa dina naturliga rytmer.

I naturen finns ett antal olika cykler och rytmer som är naturligt för allt liv att förhålla sig till. De tydligaste exemplen är kanske årstiderna och dag och natt. Ytterligare ett exempel för fertila kvinnor är menscykeln som ibland kanske är mer än önskvärt påtaglig.

Den industriella utvecklingen de senaste decennierna har tyvärr gjort att de flesta av oss människor lever allt längre ifrån naturen. Vi lever därmed ett liv som snarare går emot de naturliga rytmerna och cyklerna än med dem. De flesta av oss tillbringar den största delen av tiden inomhus i artificiellt ljus, går på nattöppna gym och scrollar på våra mobiler långt in på småtimmarna. Dessa beteenden stör vår naturliga rytm och på sikt gör det oss sjuka. Det är mycket viktigare än de flesta tror att följa naturens, och kroppens, naturliga rytm. Att inse det, och göra justeringar för att hitta tillbaka till kroppens naturliga rytm, är något av det viktigaste du kan göra för din hälsa. Det kommer bland annat att påverka din sömn och vikt till det bättre. Samtidigt kommer du att få mer energi och en kropp i balans.

Häng med i min mini-serie om dygnsrytm här på bloggen och på sociala medier. Där kommer jag att gå igenom när på dygnet det lämpar sig bäst att sova, äta och träna för att må så bra som möjligt.

Du kan redan nu läsa mer om hur du förbättrar din sömn här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *