Vad är funktionsmedicin?

Jag får ofta frågan om vad funktionsmedicin är, många tror att det är en typ av alternativmedicin och lite ”flummigt”. Men så är inte fallet. Funktionsmedicin är en vidareutveckling av den traditionella skolmedicinen där man istället för att enbart dämpa symtomen går på djupet och letar efter de bakomliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa. Vi jobbar med att hjälpa kroppen att läka sig själv framförallt genom kost- och livsstilsåtgärder.

Funktionsmedicinen ”grundades” i början av 1990-talet och är mycket mer utbrett i t.ex. USA än vad det är i Sverige. Än så länge. För funktionsmedicin är på framfart även i Sverige och alltfler kliniker öppnar upp och fler och fler behandlare utbildas. Anledningen till att alltfler får upp ögonen för funktionsmedicin är att det faktiskt fungerar! I och med att man alltid utgår från klientens genetik, biokemi och livsstil kan man skräddarsy en behandling som fungerar för just den personen.

Funktionsmedicin lämpar sig särskilt bra för kroniska tillstånd, där man kanske inte kunnat få hjälp inom den traditionella vården, exempel är:

  • autoimmunitet
  • övergångsbesvär
  • kronisk inflammation
  • mage- tarmbesvär
  • kronisk trötthet
  • stressrelaterad ohälsa
  • intoleranser och allergier
  • metabol ohälsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *